Borstcrawlcursus info

 

Zwemmen is heel gezond; het stimuleert je fysieke én mentale gezondheid. Elk baantje dat je trekt telt.

Borstcrawl

Borstcrawl Techniekzwemmen is voor de beginnende en geoefende borstcrawlzwemmer. Tijdens deze lessen leer je alles over de techniek van de borstcrawl.
Het grote voordeel van de borstcrawl is dat je als het ware op het water ligt. “Water geeft weerstand, dus word je veel sneller moe van de schoolslag.” Maar de voorwaarde is bij de borstcrawl wel dat je alles goed onder controle moet hebben anders is het juist vermoeiend.

ZWEM BORSTCRAWL IN 8 WEKEN!

Tijdens de Borstcrawlcursus leer je in 8 weken alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 45 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

Een beginnende borstcrawlzwemmer zal als eerste doel hebben dat hij of zij een hele baan goed borstcrawl kan zwemmen zonder daar heel moe van te worden. Hierna worden je doelen op het gebied van snelheid, uithoudingsvermogen, kracht en techniek steeds een stukje verlegd. Tussen de borstcrawloefeningen door zwem je ook andere zwemslagen. Ook dan leren we je over de techniek van die zwemslagen. De basis van deze lessen is de borstcrawl.

Na 8 weken weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren. De borstcrawlcursus wordt gegeven door ervaren trainers/zwemmers van de zwemvereniging watervrienden Neptunus uit Born.

Voor wie is de borstcrawlcursus bedoeld?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft om zijn/haar borstcrawltechniek te verbeteren. Deze cursus is dan ook bedoeld voor zowel de beginners als voor de wat meer gevorderden. Ook triatleten die hun zwemtechniek willen verbeteren kunnen hun voordeel doen met de borstcrawl cursus.

Voordelen van de borstcrawl

Waarom is zwemmen eigenlijk zo’n ideale oefening? Iedereen die weleens of regelmatig zwemt weet het: zwemmen is behoorlijk pittig. Je herhaalt langdurig dezelfde beweging waarbij je verschillende spiergroepen goed moet laten samenwerken. Helemaal als je het technisch niet goed uitvoert, ben je vrij snel klaar.

De belangrijkste spieren die je voor deze slag gebruikt zijn de trapeziusspier (een ruitvormige spier aan de bovenkant van je rug) en de brede rugspier. Daarnaast heb je nodig: je borst, armen, schouders, bovenrug, buikspieren, onderrug, billen, heupen en benen. Bijna al je spiergroepen dus. Tegelijkertijd kun je tijdens het zwemmen je spieren nauwelijks overbelasten. Dit maakt de borstcrawl ook een goede oefening als je terugkomt van een blessure.

En natuurlijk is zwemmen erg goed voor je conditie. Je hoeft niet eens zo hard te trainen om al snel een betere conditie te krijgen. Als je regelmatig zwemt (denk aan 1 of 2 uur per week) zal je longinhoud verbeteren en merk je al snel dat je het langer volhoudt.

En misschien wel de belangrijkste reden: Zwemmen is gewoon heel erg leuk!

De borstcrawl groep/cursus is onderdeel van het masterzwemmen. Voor meer informatie kijk op deze site bij het masterzwemmen.

Cursustijden


Vrijdagavond 17:30 – 18:15 Borstcrawltraining

Heeft u interesse? We starten 1 of 2 keer per jaar met een kleine groep voor de borstcrawl cursus (max. 8 à 10 deelnemers). Frequentie hangt af van het aantal geïnteresseerden en het aantal beschikbare trainers. Onder de bullet Startdata treft u de eerstvolgende cursus aan.

Wilt u niet wachten op de start van de volgende groep dan kunt u ook individueel of met zijn tweeën aansluiten bij de vaste borstcrawl/master groep.

Wat kost het?  Hier vindt u de link naar onze contributiepagina.

Proefles

Uiteraard is een proefles altijd mogelijk. Daarvoor kunt u het formulier proefles invullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Het aanvraagformulier proefles treft u op meerdere pagina’s van deze website aan.

U kunt hiervoor ook een email sturen naar: info@wvneptunus.com

Scroll naar boven