Zwemlessen

Bij de Watervrienden Neptunus Born kan je uitstekend terecht om je zwemdiploma’s te halen. Onze gekwalificeerde instructeurs leiden kinderen en volwassenen op voor de zwemdiploma’s A, B, C, de zwemvaardigheidbewijzen I, II, III en, bij voldoende vraag, ook voor de diploma’s snorkelen, survival, wereldzwemslagen en nog veel meer. Meer informatie over zwemeisen en diploma’s? Neem dan een kijkje op de website: www.allesoverzwemles.nl

We hebben een wachtlijst voor de zwemlessen. Daar kunt u kinderen vanaf 3½ jaar voor opgeven.

Vanaf 4½ jaar mogen de kinderen starten met de zwemles. Ze beginnen dan bij het octopuszwemmen. Bij het octopuszwemmen moeten de kinderen 30 stickers behalen (en eventueel ook nog bonusstickers). Als de kinderen de 30 stickers hebben behaald stromen ze door naar de groep van diploma A.

Zwemonderwijs begint in het ondiepe bad, dat voor dat doel is het ondiepe gedeelte in verschillende groepen/delen verdeeld. Beheerst uw kind de vaardigheden van de betreffende groep, dan gaat hij/zij door naar de volgende groep. Doordat kinderen hierbij stickers kunnen verdienen zit er een extra spelelement en beloningssysteem aan vast. Na het ondiepe gedeelte volgt het diepe bad en de opleiding voor het diploma A.

Bij de Watervrienden Neptunus wordt er regelmatig “afgezwommen”.  De kinderen worden vooraf getest of zij over voldoende vaardigheden beschikken on het diploma te kunnen halen.
Er zijn regelmatig kijkdagen in het bad, waarop de ouders hun kinderen tijdens de les in actie kunnen zien.

Bij zwemvereniging Neptunus kun je leren zwemmen voor je zwem ABC maar ook geven we zwemles voor de zwemvaardigheden 1, 2 en 3. Na de zwemvaardigheden kun je nog snorkelen en wereldzwemslagen doen.

Lestijden

VrijdagTijdZwemles onderdeel
 18:15 – 18:55Diploma A
 19:00 – 19:40Diploma B
 19:55 – 20:35Diploma C & zwemvaardigheden 1 en 2
 20:35 – 21:10Snorkelen & wereldslagen 1 en 2
 21:10 – 21:45Wereldslagen 3

Als je na het behalen van deze diploma’s nog steeds niet genoeg van  zwemmen hebt kan je ook bij de wedstrijdploeg gaan zwemmen of gaan assisteren met zwemles  geven.

Dan wordt je binnen de vereniging opgeleid tot instructeur (vanaf 14 jaar)

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hier inschrijven voor leszwemmen. 

Wat kost het?  Hier vindt u de link naar onze contributiepagina.

Heeft u vragen over diplomazwemmen of wilt u misschien een proefles, dan kunt u contact opnemen met;

Scroll naar boven