Zwemlessen

 

Bij de Watervrienden Neptunus Born kan je uitstekend terecht om je zwemdiploma’s te halen. Onze gekwalificeerde instructeurs leiden kinderen en volwassenen op voor de zwemdiploma’s A, B, C, de zwemvaardigheidbewijzen I, II, III en, bij voldoende vraag, ook voor de diploma’s snorkelen, survival, wereldzwemslagen en nog veel meer. Meer informatie over zwemeisen en diploma’s? Neem dan een kijkje op de website: www.allesoverzwemles.nl

We hebben een wachtlijst voor de zwemlessen. Daar kunt u kinderen vanaf 3½ jaar voor opgeven.

Vanaf 4½ jaar mogen de kinderen starten met de zwemles. Ze beginnen dan bij het octopuszwemmen. Bij het octopuszwemmen moeten de kinderen 30 stickers behalen (en eventueel ook nog bonusstickers). Als de kinderen de 30 stickers hebben behaald stromen ze door naar de groep van diploma A.

Zwemonderwijs begint in het ondiepe bad, dat voor dat doel is het ondiepe gedeelte in verschillende groepen/delen verdeeld. Beheerst uw kind de vaardigheden van de betreffende groep, dan gaat hij/zij door naar de volgende groep. Doordat kinderen hierbij stickers kunnen verdienen zit er een extra spelelement en beloningssysteem aan vast. Na het ondiepe gedeelte volgt het diepe bad en de opleiding voor het diploma A.

Bij de Watervrienden Neptunus wordt er regelmatig “afgezwommen”.  De kinderen worden vooraf getest of zij over voldoende vaardigheden beschikken on het diploma te kunnen halen.
Er zijn regelmatig kijkdagen in het bad, waarop de ouders hun kinderen tijdens de les in actie kunnen zien.

Bij zwemvereniging Neptunus kun je leren zwemmen voor je zwem ABC maar ook geven we zwemles voor de zwemvaardigheden 1, 2 en 3. Na de zwemvaardigheden kun je nog snorkelen en wereldzwemslagen doen.

Lestijden

 

Vrijdag Tijd Zwemles onderdeel
  18:15 – 18:55 Diploma A
  19:00 – 19:40 Diploma B
  19:55 – 20:35 Diploma C & zwemvaardigheden 1 en 2
  20:35 – 21:10 Snorkelen & wereldslagen 1 en 2
  21:10 – 21:45 Wereldslagen 3

 

Als je na het behalen van deze diploma’s nog steeds niet genoeg van  zwemmen hebt kan je ook bij de wedstrijdploeg gaan zwemmen of gaan assisteren met zwemles  geven.

Dan wordt je binnen de vereniging opgeleid tot instructeur (vanaf 14 jaar)

Wat kost het?  Hier vindt u de link naar onze contributiepagina.

Wilt u een kind aanmelden/inschrijven?

Het is niet mogelijk om uw kind direct in te schrijven. De reden is dat wij genoodzaakt zijn te werken met een wachtlijst.  Zoals al eerder vermeld kunnen kinderen van 3½ op de wachtlijst geplaatst worden en vanaf 4½ starten met de zwemles.

Wanneer wenst dat uw kind op de wachtlijst wordt geplaatst voor het leszwemmen dan kunt u een email sturen naar info@wvneptunus.com. Als onderwerp kunt u bijvoorbeeld aangeven wachtlijst en in het email graag de volgende gegevens vermelden:

  • Uw naam
  • Uw emailadres
  • Uw telefoonnummer
  • Naam van het kind dat u op de wachtlijst wilt plaatsen
  • Geboortedatum van het kind

Nadat u de email heeft verstuurd zult u een bevestiging ontvangen dat het betreffende kind op de wachtlijst is geplaats. Op het moment dat er de mogelijkheid bestaat dat het kind kan starten met de zwemlessen wordt er telefonisch contact met u opgenomen. Vanaf dat moment is het ook pas mogelijk het kind aan te melden voor de zwemlessen bij de Watervrienden Neptunus. Wanneer u telefonisch bericht krijgt dat er gestart kan worden met de zwemlessen zal met u besproken worden per welke datum er gestart kan worden, maar ook op welke wijze het kind daarvoor aangemeld kan worden. U kunt dan aangeven of u per email een digitaal aanmeldformulier wilt ontvangen of dat u tijdens de eerste zwemles op locatie een aanmeldformulier wilt invullen.

Mocht naar aanleiding van wat u net gelezen hebt nog vragen hebben, graag aanvullende informatie zou willen ontvangen of bijvoorbeeld eerst iemand van de zwemvereniging willen spreken neem dan gerust per email contact op met:  info@wvneptunus.com

 

Scroll naar boven