Onze visie

Leren zwemmen is van vitaal belang voor de veiligheid van kinderen, vooral in een waterrijk land als Nederland. Door op jonge leeftijd te leren zwemmen, vergroten kinderen hun zelfredzaamheid en zijn ze beter voorbereid op onverwachte situaties in en rond het water. Daarom is het van groot belang dat goed zwemonderwijs voor ieder kind beschikbaar moet zijn. Dat is in de kern ook de reden dat wij op vrijwillige basis zwemlessen verzorgen binnen onze vereniging. Na het behalen van het A diploma beheerst het kind vaardigheden die nodig zijn om veilig te zwemmen in een zwembad zonder attracties.

Daarbij staat plezier tijdens de zwemles voor de kinderen, en kwaliteit van de gegeven zwemles door de instructeurs, bij de Watervrienden Neptunus voorop. Jonge kinderen leren vooral door te doen. Daarom verpakken de instructeurs de basiselementen, die beheerst moeten worden om te leren zwemmen, in leuke en actieve speelse vormen.

Bij het aanbod van de oefeningen staat respect voor het kind centraal, het kind zal nooit gedwongen worden om zijn eigen grens over te gaan. De instructeurs zullen het kind wel uitdagen, nieuwsgierig maken en aanmoedigen. Watervrienden Neptunus biedt kinderen een emotioneel veilige lessituatie, waarin het kind optimaal kan oefenen met de aangeboden lesstof. Er wordt gewerkt met 8 basiselementen. De basiselementen bestaan uit: te water gaan, drijven, draaien, onder water gaan, ademhalen, survival, watertrappen en voortbewegen. Deze basiselementen vormen een goede basis voor het aanleren van de zwemslagen.

Na het behalen van het B diploma beheerst het kind vaardigheden die nodig zijn om veilig te zwemmen in een zwembad met attracties, zoals een glijbaan of een stroomversnelling. Na het behalen van het C diploma beheerst het kind vaardigheden die nodig zijn om veilig te zwemmen in een zwembad met attracties en in open water, zonder stroming, zoals recreatieplassen. Met het C diploma op zak voldoen kinderen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Zwemlessen die de Watervrienden Neptunus bieden zullen een kind een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid bezorgen.

Scroll naar boven