Masterzwemmen

Master groep

De master groep van Neptunus bestaat uit volwassen zwemmers (18+) die veelal op een recreatieve manier met elkaar trainen. Doelstelling  voor deze groep zijn:

  • Op peil houden en verbeteren van de conditie
  • Soepel houden van spieren en gewrichten
  • (eventueel) aanleren of verbeteren van de zwemslagen

Binnen de master groep hebben we een zeer uiteenlopend niveau. Het niveau varieert van de beginnende zwemmer die het leuk vindt om baantjes te (leren) trekken tot de fanatieke zwemmer of de actieve triatlon-sporter die actief wil trainen. Het bad is verdeeld in 4 banen, waarbij elke baan haar eigen niveau van deelnemers heeft. Tijdens gezellige trainingen worden de instructies van de trainer opgevolgd.

Aan te raden is naast het deelnemen aan de training op de vrijdagavond ook zeker 1 keer per week voor jezelf in een zwembad bij je in de buurt baantjes te zwemmen. Binnen de master groep is er een groepsapp waarin naar behoefte onderling afgesproken kan worden om samen met anderen in eigen tijd te gaan trainen.

Ook bestaat de mogelijkheid om gedurende het seizoen deel te nemen aan master wedstrijden of de clubkampioenschappen. Met enige regelmaat wordt gepeild om iemand zin heeft om mee te doen aan bepaalde activiteiten en bij voldoende belangstelling wordt hieraan deelgenomen.

Daarnaast is er binnen de master groep een groep ontstaan die in de zomermaanden regelmatig gaan open water zwemmen in de maasplas de Grote Hegge in Thorn. Ook hier de mogelijkheid om hier vrijblijvend en op eigen risico (geen officiƫle clubactiviteit) aan deel te nemen.

Om deel te nemen aan de master groep dient u in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Heeft u belangstelling of vragen dan kunt u mailen naar: freddyneptunus@gmail.com

Trainingstijden:

Vrijdag                17:30 – 18:15

Dinsdag               18:00 – 19:00  (baantjes trekken zonder trainer + inschrijven noodzakelijk)

Uiteraard is een proeflijs altijd mogelijk. Ook daarvoor kunt u contact opnemen met freddyneputus@gmail.com