Succesvolle Ned. Master Zwemkampioenschappen 2024

Op 28-01-2024 vonden de Nederlandse Master Zwemkampioenschappen WVNL plaats in het Optisport zwembad in Almere. Na jaren van afwezigheid zijn op initiatief van Francis Gijsen twee actieve leden, en twee oud leden van de wedstrijdploeg, samen met twee leden van de borstcrawlgroep, aangevuld met trainer Valerie van Loon de uitdaging aangegaan en hebben zich hiervoor ingeschreven. Voor de een was het de eerste wedstrijd ooit en voor een andere deelnemer de eerste wedstrijd in jaren, maar de insteek was om er samen een mooie en sportieve dag van te maken. Een mooie en sportieve dag is het zeker geworden. Ook mag er teruggekeken worden op een bijzonder succesvolle dag met 13 x goud, 4 x zilver en 3x brons.

Hierboven zien we Toine Breikers op weg naar zijn zilveren medaille op de 200 meter vrije slag. Toine is al ruim vijf jaar actief binnen de borstcrawlgroep/masters op de vrijdagavond en heeft door de jaren heen de nodige kilometers gezwommen, maar dit was zijn allereerste zwemwedstrijd. Als kers op de taart mocht Toine ook nog naar huis met gouden medaille op de 50 meter schoolslag en een gouden medaille op de 50 meter vrije slag.

Deze mooie ervaring smaakt naar meer en Neptunus zal volgend jaar zeker weer deelnemen aan de Nederlandse Master Zwemkampioenschappen. Uiteraard met de insteek meer zwemmers van Neptunus geïnspireerd te hebben om volgend jaar ook mee te gaan. Wil je meer weten? Valerie, Angelique, Freddy, Toine, Francis, Danny en Ilse vertellen je er graag meer over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven