Stand van zaken Het Anker

Beste leden, ouders/verzorgers,

Net zoals jullie hebben wij deze week samengevat onderstaande uit pers moeten vernemen:

“De gemeente Sittard-Geleen is een kort geding gestart tegen De Witse bv, eigenaar van sportcomplex Het Anker in Buchten. De gemeente wil het complex kopen, maar er is onenigheid ontstaan over de te volgen procedure.

Pas als Het Anker eigendom is van de gemeente kan Sittard-Geleen op zoek naar een nieuwe exploitant. De vaststelling van de verkoopprijs is nu onderwerp van discussie. De gemeente heeft een spoedeisend belang bij het kort geding, want als er op 1 januari geen akkoord is over de verkoop kunnen verenigingen geen gebruik meer maken van Het Anker.

De gemeente werkt nu aan scenario’s waarbij de gebruikers indien nodig na 1 januari uitwijken naar andere locaties. O.a. de GOB-fractie maakt zich zorgen over het gebrek aan duidelijkheid voor de sportverenigingen, gebruikers en het personeel en hoopt snel op meer duidelijkheid.

Het kort geding dient op 10 oktober.”

Wat betekent dit voor de Watervrienden Neptunus Born?

We mogen ervan uitgaan dat de bestaande onzekerheid nog enkele weken aanhoudt. Het is niet te verwachten dat de gemeente gesprekken met verenigingen en gebruikers gaat voeren zolang het kort geding loopt. Tijdens een bijeenkomst op 3 juli jl. met alle gebruikers van Het Anker heeft de gemeente hoe dan ook toegezegd dat ze na 01-01-2025 met een passende oplossing komen. We zullen de gemeente dan ook aan deze belofte houden. Uiteraard zullen we als er iets te melden is dit meteen aan jullie laten weten.

Mocht je tussendoor nog met vragen zitten spreek gerust de bestuursleden aan of stuur een email naar info@wvneptunus.com

Met vriendelijke groet,

Lilian Marx

Secretariaat W.V. Neptunus Born

T. 046-4856416 / 06-10779884

E. secretaris@wvneptunus.com

Watervrienden Neptunus Born

Prinsbisdomstraat 21

6121 JE Born

Scroll naar boven