Divider image creating a diagonal line.

Het zwem ABC

Wanneer alle 3 de diploma’s van het ZwemABC zijn gehaald, mag je pas echt spreken dat een kind kan zwemmen. Deze 3 diploma’s sluiten in oplopende moeilijkheidsgraad op elkaar aan. Via A, B en C wordt de borstcrawl en rugcrawl eigen gemaakt, leren de kinderen steeds verder onder water zwemmen door een gat, hoe ze moeten drijven en uitdrijven, en natuurlijk met kleren aan zwemmen en zichzelf redden.

Voor het gehele overzicht van de eisen van het Zwem ABC per apart diploma, klik op de juiste onderstaande link:

Diploma A: https://www.allesoverzwemles.nl/diploma-a/
Diploma B: https://www.allesoverzwemles.nl/diploma-b/
Diploma C: https://www.allesoverzwemles.nl/diploma-c/

Kleding eisen zwemdiploma’s ABC:
Dit zijn de regels van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ waaraan ook wij als vereniging en u als ouders/verzorgers zich aan moeten houden. Lees deze informatie goed door zodat ook u als ouder/verzorger weet waar u aan toe bent en wat u kinderen nodig hebben als ze met kleren aan moeten zwemmen.

Als er staat een lange broek dan bedoelen we ook een lange broek en geen of 7/8 broek (dit kan bv. een dunne lange zomerbroek zijn). Liefst geen spijkerbroek, dit is veel te zwaar voor de kinderen. Ook pyjama broeken en leggings zijn niet toegestaan. Ook voor de schoenen zijn er nieuwe gegevens bekend. Let op: schoenen met een echte harde zool is de minimale eis. Dus geen surfschoenen.
Wanneer wordt gekeken naar wenselijkheid en realiteitswaarde dan zou de keuze voor een gymschoen of een andere schoen waar kinderen normaal ook naar school op lopen en mee gaan spelen eigenlijk veel beter zijn.

Kleding eisen Diploma A & B
Zwempak of zwembroek
T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
Lange broek tot de enkels (geen pyjamabroek of legging)
Schoenen met echte harde zool (geen surfschoenen)
Kleding eisen Diploma C
Zwempak of zwembroek
T-shirt, blouse of hemd met langen mouwen
Lange broek (geen pyjamabroek, legging of 3/4 broek)
Schoenen met echte harde zool (geen surfschoenen)
Jas met lange mouwen